Hoppa till innehåll

Tesla försäkring

Tesla är en nyare biltillverkare som 2003 och har sedan dess blivit mycket populära. På senaste har vissa av deras modeller till och med varit några av de mest köpta modellerna i Sverige. När det kommer till att försäkra en Tesla finns det mycket att tänka på. Du kan välja mellan en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring till din Tesla och beroende på modell och ålder kan de passa olika bra. Läs vidare så tar vi reda på vilken försäkring som passar bäst för din Tesla bil!

Topplista – Tesla försäkringar

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Bilförsäkring till din Tesla

Allt fler skaffar som sagt en Tesla och det vara svårt att veta vilken försäkring som passar till bilen. Det finns nämligen många olika slags Teslor och de skiljer sig mycket i pris. Men generellt sett är det en premium bil som ofta kostar en hel del att köpa in. Därför vill många försäkra sin Tesla mycket så att de är säkra vid en eventuell skada.

Trafikförsäkring räcker inte

Om du har en Tesla så räcker det inte att endast skaffa en trafikförsäkring till den. Detta då den endast täcker skador på andra bilar och andra personer och inte din egna bil därmed. Skulle du råka repa bilen eller kollidera med en annan bil så kan det då bli riktigt dyrt. Nästan alla väljer därför antingen en halvförsäkring eller helförsäkring till sin Tesla.

Teckna halvförsäkring de första tre åren

Halvförsäkring är en bilförsäkring som ligger mitt emellan en trafikförsäkring och en helförsäkring. Utöver de skydd som du hittar i trafikförsäkringen hittar du här även skydd för brand, glasskada, stöld, maskinskada, räddning och rättstvister. Dock har du ingen vagnskadeförsäkring som skyddar dig om du råkar repa bilen eller orsaka annan yttre skada på den. Som tur är har du de tre första åren en kostnadsfri vagnskadegaranti från tillverkaren. Med denna garantin blir en halvförsäkring samma skydd som en helförsäkring.

Välj helförsäkring efter tre år

När de första tre åren har gått så löper garantin för vagnskador ut och då är det dags att teckna en helförsäkring till din Tesla. På detta sättet är du nästan alltid skyddad mot skador på bilen och kan slappna av när du är ute i trafiken. Vilket är extra skönt när du har en dyr Tesla som kostar mycket att reparera.

Finns det märkesförsäkring till Tesla?

Ja, genom Trygg Hansa så kan du teckna en äkta märkesförsäkring till din Tesla. Tecknar du den online får du dessutom 10 % rabatt det första året. Utöver det en vanlig bilförsäkring erbjuder så har även denna märkesförsäkringen fördelar som till exempel:

 • Reparationer på auktoriserade Tesla verkstäder med originaldelar
 • Drulleförsäkring
 • 5000 kr lägre självrisk på vagnskadegarantin
 • Ny bil om den totalförstörs under första året
 • Ersättning för marknadsvärde + 25 % extra om bilen totalförstörs efter ett år (endast om den köps hos Tesla)

Vad är priset på en Tesla försäkring?

Priset på att köpa olika Tesla modeller skiljer sig mycket åt och därför skiljer sig även priset på att försäkra en Tesla. Utöver det påverkas priset även av bilens ålder och skick samt din ålder och om du bor i en storstad eller inte.

Sedan är det dyrare att välja en mer omfattande försäkring som till exempel en märkesförsäkring och billigare att välja en trafikförsäkring med färre skydd. Det allra vanligaste är dock att välja antingen en halv eller helförsäkring till din Tesla och då påverkas priset mycket av vilket försäkringsbolag du väljer. Glöm därför inte bort att jämföra olika försäkringar innan du tecknar något. Kom även ihåg att du kan få samlingsrabatt om du samlar flera försäkringar hos samma försäkringsbolag.

Hur hittar jag den bästa försäkringen?

För att kunna få den bästa bilförsäkring måste du veta vad du anser vara viktigt. Antingen värderar du att din försäkring innehåller de som du behöver eller så fokuserar man mer på priset. Om det är priset som bestämmer är det bra att kolla vad du får för pengarna. Du ska alltså vara noggrann med att kolla upp olika villkor så att du får ut de mesta för pengarna men utan att betala för tjänster du inte behöver. Du bör alltså ta reda på de olika försäkringarnas omfattning. Sedan kan det vara smart att kolla olika tilläggsförsäkringar så att du kan skräddarsy en försäkring till just dina behov. Glöm inte heller att jämföra många olika försäkringar för att kunna teckna en försäkring som är både prisvärd men även täcker dina behov!

Vanliga frågor

Vad täcker vagnskadegarantin för Tesla?

Ersättning vid kollisionsskador och vid skadegörelse.

Varför är min Tesla dyr att försäkra?

Den är en av de dyrare bilarna att försäkra eftersom den anses som en premiumbil med ett högt andrahandsvärde. Det är även dyrare för försäkringsbolaget att reparera skador på dyrare bilar vilket också bidrar till dyrare försäkringspris.

Behöver jag försäkra min Tesla?

Ja, en trafikförsäkring är det lagkrav på däremot all övrig försäkring är ett val.