Hoppa till innehåll

Audi försäkring

Har du en Audi och behöver försäkra den så kan det vara bra att veta vilka Audi försäkringar som finns där ute. Därför har vi samlat en topplista med relevanta alternativ och en guide med allt du behöver veta inför att försäkra en Audi bil.

 

Topplista – Bilförsäkring till Audi

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Bilförsäkring till din Audi bil

Audi är en tysk biltillverkare som ägs av Volkswagen sedan år 1958. De har en lång historia av att leverera förstklassiga fordon till bilentusiaster och även vanliga bilkörare. Bilarna är kända för att ha en elegant design, hög prestanda och modern teknik. Oavsett vilken Audi modell du har så är det viktigt att du väljer en lämplig försäkring för att hålla den säker på vägarna.

Vad för försäkring passar min Audi?

Så vilken slags försäkring bör du välja till din Audi? Du kan ju välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring när du försäkrar en bil. Trafikförsäkringen är det lägsta du behöver enligt lag för att få framföra bilen på vägarna. Men sedan finns det även ytterligare skydd i halv och helförsäkringen.

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring till din Audi kommer endast att skydda dig mot skador på förare, passagerare, den andras bil och annan egendom som skadas under olycka. Du skyddas alltså inte för skador på din egna bil och med en såpass dyr bil som Audi kan vara så kan det därför bli riktigt dyrt att endast ha en trafikförsäkring.

Halvförsäkring

Väljer du en halvförsäkring till din Audi så kommer du förutom det trafikförsäkringen inkluderar även vara skyddad mot brand, inbrott och stöld, glasskador, räddning, rättstvister och maskinskador. Samtidigt har du en vagnskadegaranti om du köpt en ny Audi inom de senaste tre åren, vilket ger skydd för yttre skador på bil. Vagnskadegarantin är det som skiljer halv och helförsäkringen främst och därför är det onödigt för dig med en nyköpt Audi att välja en helförsäkring. Du blir endast dubbelförsäkrad och en billig bilförsäkring för en ny Audi är därför en halvförsäkring.

Helförsäkring

En helförsäkring passar dig som vill vara trygg i trafiken genom att vara försäkrad mot de allra mesta. Men du behöver ha en Audi som är minst 3 år gammal för att det ska vara lönsamt. Annars ingår vagnskadegarantin redan i bilen under de tre första åren och då är det endast onödigt med en helförsäkring. Vagnskadegarantin gör så att du är skyddad mot skador på din bil vid en krock eller repa.

Tillägg

Du kan även ha tilläggsförsäkringar om du känner att något saknas i försäkringen. Du kan välja att lägga till saker som parkeringsskada tillägg, hyrbilstillägg, djurkollision tillägg, vägassistans tillägg och drulle. Så vill du ha en mer omfattande försäkring kan du helt enkelt använda tilläggsförsäkringar för att kunna möta dina behov.

Märkesförsäkring till din Audi

Du kan välja att märkesförsäkra din Audi genom Audi Försäkring som är en del av If Skadeförsäkring. Fördelarna är att du får en lägre självrisk, alltid originaldelar från Audi-verkstäder och en lång maskinskadeförsäkring. Så det kan ingå en del extra i denna försäkringen men samtidigt så är priset inte det lägsta.

Hur mycket kostar det att försäkra en Audi?

Det kostar olika mycket att försäkra en Audi eftersom att premien bestäms utifrån många olika faktorer. Till exempel spelar faktorer som bilens modell, bilens ålder, din ålder, om du bor i en storstad och mycket mera in när priset ska bestämmas. Priset skiljer sig också mycket mellan olika försäkringsbolag och samtidigt skiljer sig omfattningen av försäkringen. Du kan också få ett lägre pris på att försäkra Audin om du samlar flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag, vilket kallas för samlingsrabatt.

Vanliga frågor

Vilken försäkring passar min Audi bäst?

Trafikförsäkring är ett lagkrav men utöver den kan det vara fördelaktigt att välja en halv- eller helförsäkring. Under de första 3 åren vid köp av en fabriksny bil gäller vagnskadegarantin vilket gör att en halvförsäkring ger dig samma skydd som en helförsäkring under denna period.

Vad ingår i vagnskadegarantin för Audi?

Garantin täcker skador vid trafikolyckor eller singelolyckor men även skadegörelse.

Vad täcker nybilsgarantin hos Audi?

Under de 2 första åren ger garantin ersättning för fel som uppmärksammas under garantitiden, men även ifall det skulle ha uppstått fel vid eller innan leverans.

Hur länge gäller vagnskadegarantin för min Audi?

Det är i regel de 3 första åren som den gäller.