Hoppa till innehåll

Volkswagen försäkring

Volkswagen är ett populärt bilmärke i Sverige som har många olika typer av bilar. Ska du försäkra din Volkswagen bil så har du att välja mellan en trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Vi tar reda på vilken som passar dig och sedan även försäkringsbolaget som är billigast för den försäkringen. Läs därför vidare och hitta den bästa Volkswagen försäkringen för dig.

Topplista – Försäkra din Volkswagen

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Volkswagen bilförsäkring

Volkswagen grundades 1937 och har sedan dess haft fokuset att tillverka normala bilar som alla har råd med. De har på senaste ökat prestandan på sina bilar men har fortfarande något för alla. Om du har en Volkswagen eller ska köpa en kan det vara bra att hitta en lämplig bilförsäkring till den. Vi går igenom trafikförsäkringar, halvförsäkring och helförsäkringar till Volkswagen och berättar även lite om märkesförsäkringen som finns.

Trafikförsäkring passar en gammal Volkswagen bil

Har du Volkswagen gått ner sig med åren och är numera värd väldigt lite? Då kan en trafikförsäkring som inte skyddar din bil men andras egendom och andra personer vara ett bra alternativ. Det kan nämligen annars kosta mer än bilen är värd att försäkra den.

Halvförsäkring om din bil är under 3 år gammal

Halvförsäkring ger ytterligare skydd utöver det som trafikförsäkringen ger och skyddar bland annat mot glasskada, brand, inbrott, maskinskada och rättstvister. Däremot så har du ingen vagnskadegaranti som skyddar dig mot yttre skador på din bil med en halvförsäkring. Om du däremot har en ny Volkswagen så har den de tre första åren en vagnskadegaranti som ingår från tillverkaren. Då finns det inget behov av en till och därför bör du med en såpass ny Volkswagen endast skaffa en halvförsäkring.

Helförsäkring om bilen är över 3 år gammal

Om din Volkswagen är över 3 år gammal så har vagnskadegarantin gått ut och då kan det vara bra med en bilförsäkring som täcker det. Därför finns helförsäkringen som har en vagnskadeförsäkring, vilket ger dig skydd för kollision och repor. En helförsäkring brukar därmed rekommenderas till dig som har en Volkswagen bil över 3 år gammal.

Märkesförsäkring till din Volkswagen

Möjligheten att märkesförsäkra din Volkswagen med Volkswagen Försäkring finns och det är ett samarbete med försäkringsgivaren If Skadeförsäkring. Precis som hos andra märkesförsäkringar så är det främst tre fördelar som skiljer märkesförsäkringen från en vanlig bilförsäkring. Det är att alla reparationer sker hos auktoriserade Volkswagen verkstäder med originaldelar, du har en maskinskadeförsäkring på 10 år och en lägre självrisk på vagnskadegarantin.

Väljer du en helförsäkring istället för märkesförsäkringen har du dock bra skydd ändå och kan ofta komma undan med en billigare premie.

Välj rätt försäkring till din Volkswagen

Ska du lyckas välja den bästa försäkringen till din Volkswagen bil så kommer du behöva tänka på vissa saker. Först kan det vara bra att veta att du som har en ny Volkswagen har en vagnskadegaranti de första 3 åren. Det gör att det blir onödigt att skaffa en helförsäkring och därför är en halvförsäkring det bästa alternativet. Efter de första tre åren kan det dock vara bra att ha en helförsäkring för att vara försäkrad mot skador på din egna bil.

Märkesförsäkringen för Volkswagen är normal för att vara en märkesförsäkring, men den är mer omfattande än en helförsäkring. Vill du vara absolut fullförsäkrad är det därför den du ska välja, men det kommer kosta dig extra. Därför rekommenderar vi hellre att du väljer endast en helförsäkring, alternativt att du väljer till tillval hos försäkringsbolaget.

Har du en riktigt gammal Volkswagen kan det vara bra att få den värderad innan du försäkrar den, eller kolla upp en hyfsad värdering på nätet. Har den ett väldigt litet värde så är det mest värt att välja en trafikförsäkring. Men det förutsätter att du klarar av att eventuellt köpa en ny bil om du skulle råka ut för en krock eller annan större skada.

Tips för billigaste bilförsäkringen

 • Samla dina försäkringar hos ett företag för att få din bilförsäkring till ett rabatterat pris.
 • Undvik att skaffa helförsäkring med en bil yngre än 3 år och skaffa halvförsäkring.
 • Värdera din bil och skaffa en försäkring som matchar värdet på din bil, då slipper du ha betalat mer än bilens värde som försäkringskostnad.
 • Välj högre självrisk, men då kommer du tvingas betala mer vid en olycka.

Vanliga frågor

Vilken försäkring är mest omfattande för min Volkswagen?

En helförsäkring kommer vara det mest omfattande skyddet då det även ersätter plåtskador.

Måste jag stå på försäkringen?

Om du står som registrerad ägare hos Transportstyrelsen måste du också vara försäkringstagaren.

Vad innebär skadefria år för min Volkswagen?

Du kan få rabatt på din försäkring för varje år du kör utan att ha orsakat någon trafikskada.

Är märkesförsäkring bättre?

Det som främst skiljer märkesförsäkring och vanlig bilförsäkring är villkoren och du får i regel bättre villkor vid en märkesförsäkring. Men det är alltid viktigt att jämföra olika försäkringar med avseende på dina viktigaste behov för att få den bästa försäkringen för just dig!