Hoppa till innehåll

Kia försäkring

Har du en Kia eller planerat att köpa en så är det viktigt att jämföra olika Kia bilförsäkringar. Kanske är det en trafikförsäkring du ska ha eller så vill du ha mer skydd genom en halv eller helförsäkring. Oavsett vilken bilförsäkring till din Kia du är ute efter så hjälper vi dig att jämföra försäkringsbolag och hitta den billigaste.

Topplista – Bilförsäkring för din Kia

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Guide – Kia bilförsäkring

Kia är en sydkoreansk biltillverkare som 1998 köptes upp av Hyundai. Bilarna är kända för att vara prisvärda och pålitliga och därför passar de bra för vardagskörning. Men oavsett hur du använder din Kia bil så är det viktigt att den är rätt försäkrad. Vi förstår att alla Kia ägare har olika behov beroende på modell och skick på bilen och har därför samlat allt du behöver veta nedan.

Trafikförsäkring ett krav

Du som har en mycket gammal Kia som inte längre är av värde skulle kunna nöja dig med en trafikförsäkring. Det är den mest grundläggande bilförsäkringsnivån och är den som du enligt lag måste ha. Den ger dig skydd och ersättning för skador du orsakar i trafiken på andra personer och deras egendom. Men du har däremot inget skydd på din egna bil och därför passar det endast om du hellre köper en ny om något skulle ske.

Halvförsäkring för nyare Kia

Köper du en ny Kia bil så passar en halvförsäkring bäst under de tre första åren då du har en vagnskadegaranti från tillverkaren. Detta innebär att du är försäkrad för yttre skador på bilen, något som helförsäkringen annars skulle täcka. Halvförsäkringen ger skydd som räddning, glasskador, stöld, rättstvister och maskinskador, vilket inte ingår i trafikförsäkringen.

Helförsäkring för äldre Kia

Det som skiljer en halvförsäkring mot en helförsäkring är egentligen endast vagnskadegarantin. Därför är det först efter de första tre åren har gått som du bör teckna en helförsäkring åt din Kia bil. Så att du fortsätter vara skyddad mot skador vid en kollision eller om du råkar repa bilen på annat sätt.

Ytterligare skydd?

Är du i behov av något ytterligare skydd kan tilläggsförsäkring ofta fixa detta. Du kan helt enkelt utöka din försäkring med dessa tillägg för att kunna täcka dina behov när det kommer till din Kia bilförsäkring. Vill du exempelvis bli ersatt ifall att du skulle behöva en hyrbil kan du lägga till ett hyrbilstillägg. Andra tilläggsförsäkringar är allrisk, parkeringsskada, djurkollision och väggassistans.

Märkesförsäkring till din Kia

Precis som många andra bilmärken så har Kia Försäkring som är deras märkesförsäkring ett samarbete med If Skadeförsäkring som försäkringsgivare. Detta är en unik bilförsäkring som är utformad för just en Kia och därmed så ingår det vissa garantier och fördelar. Du får till exempel alltid din bil reparerad hos en auktoriserad Kia bilverkstad med originaldelar. Maskinskadeförsäkringen gäller också längre i både tid och antal mil du får köra. Till sist sänker du även självrisken på vagnskadegarantin med 3000 kr.

Trots alla dessa fördelar är det inte säker att Kia Bilförsäkring är det bästa alternativet. En märkesförsäkring är nämligen oftast ganska dyr och det finns troligen ett betydligt billigare alternativ med tillräckligt skydd i topplistan ovan.

Kostnaden för Kia bilförsäkring

Så vad kostar det att försäkrad in Kia? Ja, det är en bra fråga men något exakt svar går inte att ge på vad det kommer att kosta för just dig. Utan försäkringskostnaden skiljer sig mycket mellan Kia ägare beroende på många olika faktorer. Till exempel påverkas kostnaden av din ålder och om du bor i storstad eller ute på landet men även av bilens skick, modell och ålder.

Hur hittar man det bästa priset?

För att få det bästa priset på en Kia försäkring finns det två saker du ska tänka på. Först ska du vara lämpligt försäkrad och välja rätt typ av bilförsäkring. Du kan gå utefter en generell regel som är att du ska ha en helförsäkring om inte bilen är yngre än 3 år, eftersom vagnskadegarantin i så fall fortfarande gäller. Om bilen är yngre än tre år så kan du välja en halvförsäkring och samtidigt få samma skydd.

Den andra saken du ska tänka på är att jämföra olika försäkringsgivare så att du hittar den som är billigast. Det går dock inte att jämföra alla försäkringsbolag och därför så har vi gjort urvalet mindre genom topplistan ovan. Där hittar du de allra populäraste alternativen som har presterat billigt i vår jämförelse av bilförsäkringar.

Vanliga frågor

Behövs en särskild försäkring för el- eller hybridbil?

Nej, Kias bilförsäkring fungerar lika bra för dessa bilar som för ”vanliga”.

Hur länge gäller Kias nybilsgaranti?

Kia har en 7 års eller 15 000 mil nybilsgaranti.

Vad kostar det att försäkra min Kia?

På Kias hemsida kan man lägga in sitt personnummer samt registreringsnummer så kan man se vad det kostar att försäkra just din Kia.

Hur länge gäller vagnskadegarantin för min Kia?

Det är i regel 3 år från att du köpt bilen.