Hoppa till innehåll

Jaguar försäkring

Om du har en Jaguar så är det viktigt att du ser till att den är rätt försäkrad. Först och främst att du har valt rätt typ av försäkring som ger dig de skydden som du är i behov av. Men sedan även att du har valt rätt försäkringsbolag som ger dig det billigaste priset. Som tur är hjälper vi dig på denna sida att jämföra bilförsäkringar till Jaguar så att du kan hitta det lägsta priset.

Topplista – Bilförsäkring Jaguar

      Hedvig Bilförsäkring
    • Modern och ny
    • Ingen bindningstid
    • Billig
    Prisexempel
    Trafikförsäkring: 182 kr
    Halvförsäkring: 232 kr
    Helförsäkring: 392 kr
    Information
    Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
    Drulle: Ingår ej
      Gofido bilförsäkring
    • Ingen bindningstid
    • Lågt pris
    • Anpassningsbart
    Prisexempel
    Trafikförsäkring: 198 kr
    Halvförsäkring: 313 kr
    Helförsäkring: 567 kr
    Information
    Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
    Drulle: Tillval
      OKQ8 Bilförsäkring
    • Lågt pris
    • Rabatt hos OKQ8
    • Låg självrisk
    Prisexempel
    Trafikförsäkring: 185 kr
    Halvförsäkring: 332 kr
    Helförsäkring: 548 kr
    Information
    Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
    Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
      Gjensidige Bilförsäkring
    • 4,6/5 i betyg
    • Allrisk ingår
    • Bra pris
    Prisexempel
    Trafikförsäkring: 185 kr
    Halvförsäkring: 315 kr
    Helförsäkring: 534 kr
    Information
    Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
    Drulle: Ja
      Evoli Bilförsäkring
    • Billigast
    • Ingen bindningstid
    • Bra service
    Prisexempel
    Trafikförsäkring:
    Halvförsäkring: 189 kr
    Helförsäkring: 377 kr
    Information
    Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
    Drulle: Ingår ej
      Ica Bilförsäkring
    • Fast pris i 5 år
    • 4,8/5 i betyg
    • ICA bonus
    Prisexempel
    Trafikförsäkring: 197 kr
    Halvförsäkring: 257 kr
    Helförsäkring: 551 kr
    Information
    Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
    Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Försäkra din Jaguar

Jaguar är ett brittiskt bilmärke som sedan 1922 har tillverkat bilar med fokus på elegans, prestanda och hög kvalitet. Bilarna har kraftfulla motorer och överlägsna köregenskaper, vilket har fängslat bilentusiaster världen över. Oavsett om du äger en snygg sportkupé, en lyxig sedan eller en mångsidig SUV, så representerar din Jaguar inte bara en bil, utan din livsstil.

Det är avgörande att du försäkrar din Jaguar rätt, gammal som ny. Så att du kan se till att din investering i bilen inte råkar ut för något tråkigt. Nedan går vi igenom vilken försäkring du bör välja för dig Jaguar:

Trafikförsäkring ett måste

Trafikförsäkring är enligt lag obligatoriskt att ha på sin bil oavsett bilmärke. Den ger ett grundskydd som skyddar dig mot skador på personer och den andra personen bil, samt annan egendom. Du som har en Jaguar kommer dock troligen inte välja en trafikförsäkring, då du vill försäkra en sådan dyr och värdefull bil mer. Om du inte har en mycket gammal Jaguar i sämre skick som inte är värd något större.

Halvförsäkring passar nya Jaguar bilar

Köper du en helt ny Jaguar så har den en vagnskadegaranti i 3 år från inköpet. Därför är det halvförsäkringen som är det bästa valet under dessa tre första år. Halvförsäkringen ger utöver trafikförsäkringen även skydd för brand, stöld, inbrott, räddning, maskinskada, glasskador och rättstvister. Men det ingår ingen vagnskadegaranti som det gör i en helförsäkring. Men eftersom du redan har en under de första tre åren så krävs detta inte och väljer du en helförsäkring då blir du endast dubbelförsäkrad, vilket är onödigt.

Helförsäkring efter 3 år

En helförsäkring rekommenderar vi till dig som har en Jaguar bil som är över 3 år gammal, då vagnskadegarantin från bilen gått ut. Vagnskadegarantin ger dig skydd för yttre skador på bilen som till exempel en kollision eller en repa. Därför är det viktigt att ha, speciellt om du har en dyr Jaguar som annars kan vara riktigt dyr att reparera.

Saknas något?

Finns det något behov som inte uppfylls av din försäkring kan det vara en bra idé att kolla på olika tilläggsförsäkringar. Genom att lägga till olika skydd kan du bli helt nöjd med din försäkring. Du kan lägga till saker som hyrbilstillägg eller allrisk (drulle). Med detta sagt kan det vara smart att utöka din försäkring med tilläggsförsäkringar men var noga så att du bara lägger till det som du behöver och slipper betala mer i onödan!

Jaguar Märkesförsäkring

Märkesförsäkringen Jaguar Försäkring är via Folksam och det är alltså en försäkring just utformad för en Jaguar bil. Det ingår extra skydd som en maskinskadeförsäkring som gäller upp till 10 år eller 15 000 mil, sänkt självrisk och utmärkt service vid skada. Märkesförsäkringen har alltså ett lite mer omfattande skydd och är mer anpassad till dig som har en Jaguar bil, men samtidigt är det inte det billigaste alternativet.

Vad är priset för att försäkra en Jaguar?

Vad det kostar att försäkra en Jaguar skiljer sig mycket och extra mycket på bilar som Jaguarer där värdet på bilen skiljer sig mycket från modell till modell. Beroende på bilens modell, ålder, din ålder, vart du bor och mycket mera så får du ett pris och du kan ta reda på priset genom topplistan ovan.

Tänk på detta innan du försäkrar din Jaguar

I listan nedan har vi några tips till dig som är på väg att skaffa en Jaguar försäkring:

  • Jämför alltid olika alternativ: Betala inte för mycket i onödan utan jämför och ta reda på vilket som är det billigaste alternativet och som samtidigt täcker dina skydd.
  • Leta efter rabatter: Du kan ofta få samlingsrabatt om du samlar hemförsäkring, bilförsäkring och fler försäkring hos ett och samma försäkringsbolag. På så sätt kan du sänka kostnaden på din Jaguar försäkring.
  • Var inte dubbelförsäkrad: Se till att du inte är dubbelförsäkrad, vilket innebär att du flera försäkringar som täcker samma sak. Vanligast är att det sker om bilen redan har en vagnskadegaranti och du ändå skaffar en helförsäkring.
  • Försäkra bilen tillräckligt: Tänk efter rejält när du letar efter en bilförsäkring till din Jaguar. Dessa bilar är värda mycket och troligen kommer du ångra dig om du inte försäkrar den tillräckligt om en skada skulle ske.

Vanliga frågor

Måste jag försäkra en begagnad Jaguar?

Ja, vid inköp av en bil ska du alltid teckna en försäkring där du står som försäkringstagaren.

Påverkas priset av hur mycket jag kör?

Ja, kör du mindre så behöver du betala mindre eftersom du utsätter bilen för mindre risk och sannolikheten att något händer den minskar.

Kan jag få rabatt vid försäkring hos Jaguar?

Ja, du kan få upp till 25% i samlingsrabatt. Samlar du flera olika försäkringar hos Folksam möjliggör detta 15% rabatt. 10% ytterligare rabatt kan man få om din Jaguar är extra trafiksäker samt klimatsmart.

Kan vem som helst försäkra min Jaguar?

Du måste äga bilen och vara myndig för att kunna försäkra din bil.