Hoppa till innehåll

Hyundai försäkring

Oavsett vilken Hyundai bil du äger eller ska köpa så kommer du behöva en lämplig försäkring. Beroende på bilens förutsättningar kommer dock en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring passa bäst som din Hyundai försäkring. Vi hjälper dig nu att ta reda på vilken försäkring som passar din bil och sedan hur du hittar det billigaste alternativet.

Topplista – Hyundai bilförsäkring

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Bilförsäkring till din Hyundai bil

Hyundai är en koreansk biltillverkare som grundades redan 1967 och är kända för att leverera prisvärda bilar utan att kompromissa med prestanda. De har många olika typer av bilar men oavsett om du har en statsbil, en rymlig SUV eller en miljövänlig hybrid så kommer du behöva försäkra den. Därför går vi på denna sida igenom de tre olika alternativen du har och hur du ska tänka.

Trafikförsäkring enligt lag

Enligt svensk lag så måste du minst ha en trafikförsäkring för att få framföra bilen på vägarna. Den ger dig skydd för skada på andra personer och annans egendom som du orsakar genom till exempel en kollision, men din egna bil täcks inte. Har du därför en ny Hyundai bil så kommer en trafikförsäkring erbjuda ett för litet skydd och det blir dyrt om du krockar. Det är därför endast för mycket gamla Hyundai bilar som inte har något värde, som en trafikförsäkring passar.

Halvförsäkring passar en ny Hyundai bil

En halvförsäkring är mer omfattande än en trafikförsäkring men samtidigt också dyrare. Den inkluderar skydd för stöld, inbrott, glasskador, bärgning, rättstvister och maskinskador. Du som har en ny Hyundai bil har en vagnskadegaranti i 3 år från biltillverkaren och genom att kombinera detta med en halvförsäkring är du bra försäkrad. Det finns nämligen ingen anledning för dig med en såpass ny Hyundai bil att skaffa en helförsäkring då det inte ger några ytterligare skydd.

Helförsäkring passar dig med en äldre Hyundai

Helförsäkring är det bästa valet för dig som har en Hyundai bil som är äldre än 3 år gammal, då vagnskadegarantin har gått ut. Det som skiljer halv och helförsäkringen är egentligen endast denna försäkringen som ger skydd mot yttre skador på bilen.

Utöka med tilläggsförsäkring

Om du vill utöka din försäkring kan du göra det genom att lägga till tilläggsförsäkring. Så finns det något du känner att du saknar i din försäkring kan du välja mellan allriskförsäkring, parkeringsskada tillägg, hyrbilstillägg, vägassistans tillägg eller djurkollision. På detta sättet kan du bygga upp en försäkring för just dina behov!

Märkesförsäkring till Hyundai

Hyundai Försäkring är märkesförsäkringen från Hyundai som ges ut i samarbete med Folksam. Den ger ett mer omfattande skydd än en helförsäkring men har samtidigt också en ganska hög premie. Därför passar den endast bra till dig som vill vara absolut helt skyddad i trafiken och inte ta några risker. Det ingår unika fördelar i denna speciella försäkringen som är utformad för just Hyundai bilar, exempel på fördelar hittar du i listan nedan:

 • Kostnadsfri reparation av stenskott
 • Reparationer sker alltid på Hyundai verkstäder och med originaldelar
 • Sänkt självrisk på vagnskadegarantin
 • Hyrbilsförsäkring

Så väljer du den bästa Hyundai försäkringen

Hur hittar du en billig bilförsäkring som är perfekt utformad för just din Hyundai bil? Det brukar börja med att du först tar reda på vilken slags försäkring du behöver av trafikförsäkringen, halvförsäkringen och helförsäkringen. När du vet detta så kan du använda dig av topplistan på bilförsäkringar ovan och jämföra olika alternativ när det kommer till försäkringsbolag.

Tänk på att du inte vill bli överförsäkrad och inte heller underförsäkrad. Därför ska du inte skaffa en helförsäkringen till en Hyundai bil som är yngre än 3 år gammal. Samtidigt bör du ha en helförsäkring om bilen är över 3 år gammal, om den inte är väldigt gammal och inte värd att försäkra såpass mycket.

Vanliga frågor

Räcker en trafikförsäkring?

Ja, enligt Sveriges lag behövs inte mer än en trafikförsäkring men många lägger till en halv- eller helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd vid olyckor och andra oförutsedda händelser.

Måste jag försäkra min avställda Hyundai?

Nej, ingen försäkring behövs om din bil är avställd. Har du redan en halv- eller helförsäkring kommer denna ändras till en avställningsförsäkring.

Kan jag få rabatt på min försäkring?

Ja, har du flera skadefria år kan detta sänka priset men du kan även samla olika försäkringar på samma bolag och eventuellt få ett reducerat pris.

Vad kostar det att försäkra min Hyundai?

En försäkring kostar ofta mellan 160 kr till 1000 kr per månad. Priset beror självklart på vad för försäkring du valt, dess omfattning och exempelvis din ålder.