Hoppa till innehåll

Mercedes försäkring

Mercedes är kända för att tillverka premium bilar som är högt i klass när det kommer till stil och prestanda. Har du köpt en sådan dyr bil så kommer du troligen vilja ha en omfattande Mercedes bilförsäkring. Vi har samlat alla alternativ till bilförsäkring för Mercedes du har och förklarar vilken som passar dig. Läs vidare och hitta den bästa försäkringen till din bil.

Topplista – Bilförsäkring för Mercedes

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Försäkra din Mercedes

Mercedes är ett tyskt bilmärke som grundades redan 1925 och har sedan dess tillverkat alla möjliga fordon. De har lastbilar, bussar, skåpbilar och vanliga bilar och troligen har du eller planerar att köpa en vanlig Mercedes bil. Men oavsett om du ska köpa en stadsbil, stor SUV eller sportbil från Mercedes så har vi någon försäkring som passar dig.

Trafikförsäkring passar inte Mercedes

Trafikförsäkring är den enklaste typen av bilförsäkring och dessutom den försäkring som du minst måste ha enligt lag. Den skyddar inte din egna bil utan endast andra personer och andra personers egendom. Generellt sett så rekommenderas endast en trafikförsäkring för dig som har en mycket gammal bil som inte är värd att försäkra. Dock så har Mercedes bilar i snitt ett mycket högt värde och därför så passar en trafikförsäkring inte alls i de flesta fallen.

Halvförsäkring om bilen är ny

Om du har köpt en Mercedes som är helt ny så har du en vagnskadegaranti i de första 3 åren. Kombinerar du den med en halvförsäkring som täcker stöld, bärgning, maskinskada, rättstvister och glasskador så får du egentligen en helförsäkring. Därför så behöver du inte teckna en helförsäkring till din Mercedes under dessa första tre år, då det endast är bortkastade pengar.

Helförsäkring passar de flesta

De flesta har en Mercedes bil som är över 3 år gammal och då är helförsäkringen det bästa alternativet. Till skillnad från halvförsäkringen skyddas du även här för yttre skador på din egna bil, genom vagnskadeförsäkringen. Skulle du kollidera med en annan bil eller få en repa på din bil så skyddas du av denna försäkringen. Vilket annars kan bli mycket dyrt om du har en dyr Mercedes.

Mercedes märkesförsäkring

Tillsammans med If Skadeförsäkring så har Mercedes sin egna märkesförsäkring med extra skydd och förmåner. Dock så är det nästan aldrig det billigaste alternativet att märkesförsäkra din bil, vilket är anledningen till att få väljer det. Väljer du dock att märkesförsäkra din Mercedes ingår extra skydd som:

 • Lägre självrisk på vagnskadegarantin (3000 kr)
 • Reparationer sker alltid på auktoriserade Mercedes verkstäder med originaldelar
 • Lång maskinskadeförsäkring

För dig som privatleasar din Mercedes

Trots att bilen inte tillhör dig så är det ändå ditt ansvar att försäkra den vid privatleasing. För att underlätta för dig som privatleasar har de tagit fram Mercedes-Benz Finansknuten Försäkring som sträcker sig över 36 månader. Fördelarna med denna försäkring är att de ersätter dig för hyrbil, ger lägre självrisk vid skadegörelse eller djurkollisioner, erbjuder 3 000 kr billigare självrisk vid fall som täcks av vagnskadegarantin och fast kostnad varje månad.

Hur väljer man den bästa Mercedes bilförsäkringen?

Det finns främst en sak vi vill framföra angående att försäkra en Mercedes bil och det är att du bör försäkra den rejält. Annars blir det mycket dyrt om du skulle kollidera med en annan bil eller orsaka annan skada som är ditt fel. Men det gäller samtidigt att inte överförsäkra bilen och betala alldeles för mycket i onödan. För att undvika det kan du hålla dig till en regel, välj inte helförsäkring de första 3 åren om du har en ny Mercedes. Sedan går vagnskadegarantin ut och då bör du ha en helförsäkring.

Vanliga frågor

Vilken bilförsäkring passar till Mercedes?

Utöver trafikförsäkring kan du välja att lägga till en halv- eller helförsäkring. En halvförsäkring innebär att du har rätt till ersättning vid brand, stenskott, stöld och inbrott osv. Helförsäkringen täcker plåtskador t.ex. vid kollision eller storm.

Vad täcker trafikförsäkringen?

Personskador vid en trafikolycka samt skador på andra fordon om du orsakade olyckan.

Hur länge gäller vagnskadegarantin för Mercedes?

Under de tre första åren.