Hoppa till innehåll

Skoda försäkring

Skoda är ett gammalt bilmärke som idag tillverkar många olika slags bilar till vardagskörning. Har du en Skoda eller planerar att skaffa en så kan det vara bra att hitta en lämplig bilförsäkring i förväg. Välj mellan trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring beroende på hur omfattande skydd du vill ha och hitta det billigaste försäkringsbolaget!

Topplista – Försäkra din Skoda bil

   Hedvig Bilförsäkring
  • Modern och ny
  • Ingen bindningstid
  • Billig
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 182 kr
  Halvförsäkring: 232 kr
  Helförsäkring: 392 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Gofido bilförsäkring
  • Ingen bindningstid
  • Lågt pris
  • Anpassningsbart
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 198 kr
  Halvförsäkring: 313 kr
  Helförsäkring: 567 kr
  Information
  Maskin: Upp till 8 år eller 10.000 mil
  Drulle: Tillval
   OKQ8 Bilförsäkring
  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 332 kr
  Helförsäkring: 548 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)
   Gjensidige Bilförsäkring
  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 185 kr
  Halvförsäkring: 315 kr
  Helförsäkring: 534 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 12 000 mil)
  Drulle: Ja
   Evoli Bilförsäkring
  • Billigast
  • Ingen bindningstid
  • Bra service
  Prisexempel
  Trafikförsäkring:
  Halvförsäkring: 189 kr
  Helförsäkring: 377 kr
  Information
  Maskin: 10 år (eller 8000 mil)
  Drulle: Ingår ej
   Ica Bilförsäkring
  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
  Prisexempel
  Trafikförsäkring: 197 kr
  Halvförsäkring: 257 kr
  Helförsäkring: 551 kr
  Information
  Maskin: 8 år (eller 10 000 mil)
  Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)

Bilförsäkringar till Skoda

Det finns två steg du behöver följa för att hitta en riktigt bra försäkring till din Skoda bil. Först och främst tar du reda på vilken slags försäkring du vill ha beroende på hur ny din bil är och hur stor risk du vill ta. Sedan jämför du försäkringsbolag i topplistan ovan för att hitta den billigaste försäkringen till din bil som samtidigt ger dig de skydd som du behöver.

Trafikförsäkring enligt lagen

Skoda kan vara en relativt billig bil och har en gammal Skoda så har den troligtvis inte så mycket värde kvar. Då kan en trafikförsäkring som är det allra mest grundläggande skyddet vara ett bra alternativ för dig. Försäkringen skyddar endast mot skador på andra personer och deras egendom. Du har därmed inget skydd på din egna bil om du skulle råka ut för en olycka. Har du en gammal Skoda så är det dock inte värt att reparera den och det blir mer lönsamt att skaffa en ny bil.

Halvförsäkring första 3 åren

En halvförsäkring ger dig mer skydd än endast en trafikförsäkring som du enligt lag måste ha. Det ingår bland annat skydd för brand, inbrott, maskinskada, glasskada och rättstvister i en halvförsäkring och även ibland en allriskförsäkring. Du som har en ny Skoda rekommenderar vi en halvförsäkring till då du redan har en vagnskadegaranti från tillverkaren i 3 år och därför inte behöver en helförsäkring.

Helförsäkring efter 3 år

Har du en Skoda som är över 3 år gammal och samtidigt inte för gammal så att den inte är värd att försäkra högt så är en helförsäkring bäst. Här ingår det nämligen en vagnskadeförsäkring som ger dig skydd mot yttre skador på bilen som kan orsakas av repor eller en kollision.

Skoda märkesförsäkring

Precis som många andra märkesförsäkringar så har Skoda Bilförsäkringen If Skadeförsäkring som försäkringsgivare. Det är också liknande skydd som det brukar vara i en märkesförsäkring. Det som sticker ut gentemot en icke märkesförsäkring är att du får reparationer på auktoriserade Skoda verkstäder och med originaldelar. Samt att du får en förlängd maskinskadeförsäkring i 10 år och lägre självrisk på vagnskadegarantin. Försäkringen ska samtidigt vara mycket smidig och du kan anmäla skador online dygnet runt.

Välj rätt försäkring till din Skoda

När det kommer till att välja rätt bilförsäkring till din Skoda finns det vissa tips vi kan komma med. Det mest självklara är att inte teckna en helförsäkring de första tre åren om du köper en ny Skoda bil. Anledningen är att det ingår en vagnskadegaranti från tillverkaren de första åren och det är samtidigt det som skiljer en helförsäkring från en halvförsäkring. Väljer du en helförsäkring blir du helt enkelt endast dubbelförsäkrad och betalar onödigt mycket i premie.

Vi vill även påpeka att det är viktigt att du inte underförsäkrar din bil och speciellt inte efter tre år då vagnskadegarantin går ut. Då kan det vara bra att teckna om till en helförsäkring där det ingår en ny vagnskadeförsäkring. Så att du är skyddad om du skulle vara med om en trafikolycka som är ditt fel.

Tips att tänka på

Innan du försäkrar din Skoda har vi lite tips som kan vara bra att tänka på.

 • Jämför många olika alternativ innan du väljer bilförsäkring.
 • Kolla omfattningen av din försäkring, så att du inte är dubbelförsäkrad.
 • Leta efter rabatter för att få det bästa priset.
 • Anpassa din försäkring till bilens värde.

Vanliga frågor

Vilka garantier erbjuder Skoda?

Vid köp av en ny Skoda får du nybilsgaranti i 3 år, 3 års vagnskadegaranti, 12 års genomrostningsgaranti, 3 års lackgaranti samt garanti för högvoltsbatterier i 8 år eller 160 000 km för hybrid- och elbilar.

Kan jag få rabatt på min försäkring hos Skoda?

Du kan få upp till 25% lägre pris om du finansierar din Skoda via Skoda Financial Services.

Vad påverkar priset för min Skoda bilförsäkring?

Många saker spelar in vid prissättning av din försäkring. De är bland annat faktorer såsom ålder, försäkringens omfattning och ort som spelar in.