Hoppa till innehåll
Ica bilförsäkring

Ica Bilförsäkring

Ica Bilförsäkring ger dig nu ett fast pris i 5 år om du är skadefri. Du får dessutom rabatter på ICA och det går att få rabatt på försäkringen om du använder andra tjänster från ICA.

Ansök nu

Välj ICA Bilförsäkring till din bil

ICAs bilförsäkring går att välja som trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring beroende på hur mycket skydd du är ute efter. I alla försäkringarna så ingår det två skydd som är trafikolycksfall och krishjälp efter trafikolycka.

Många unga personer väljer också Icas bilförsäkring som en bilförsäkring under 25 år då självrisken är densamma för alla förare, oavsett ålder. Hos många andra försäkringsbolag så är självrisken dubbelt så stor för en förare under 25.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är den enklaste bilförsäkringen och den du enligt lag måste ha. ICAs trafikförsäkring ger dig skydd för personskador på föraren, passagerarna och övriga personer i närheten av olyckan samt egendomsskada på den andras bil eller annan egendom.

Halvförsäkring

Utöver skydden från trafikförsäkringen så ger halvförsäkringen mer skydd och är ett mer vanligt förekommande val. Det ingår här även skydd för brand, inbrott eller stöld, glasskador, räddning, maskinskada, rättsskydd och en allriskförsäkring ingår också. Allrisken täcker skador på bilens inredning, om du tankar fel drivmedel och förlust av bilnycklarna.

Helförsäkring

Helförsäkringen från ICA innehåller alla skydd som halvförsäkringen gör men även plåt och lackskador på din egna bil. Vilket är bra att ha om du inte har en såpass ny bil att det fortfarande ingår från återförsäljaren.

 

Pluspaket

Till antingen halv eller helförsäkringen så kan du lägga till pluspaketet som ger extra skydd. Det är dock ett tillval som kostar extra men det ingår skydd för hyrbil, assistans, självriskskydd och väghjälp. Ett bra tillval för dig som vill vara extra försäkrad så att du kan slappna av mer när du är ute i trafiken.

 

Få extra ICA bonus

Som en belöning för att du är en trogen ICA kund och även har din bilförsäkring där så får du extra ICA bonuspoäng. Du som är stammis hos ICA får därför både stammispoäng på försäkringspremien och om du har minst 3 försäkringar hos ICA även 500 bonuspoäng extra per år.

 

Fast pris på bilförsäkringen under 5 år

Om du inte råkar ut för en skada under din försäkringsperiod så får du samma pris på din bilförsäkring hos ICA under de första 5 åren. Dock så är bindningstiden därmed inte 5 år utan det är 1 år åt gången du binder upp dig till.

 

Kundomdömen

ICA Försäkring har mycket höga betyg från kunder. Genomsnittsbetyget är 4/5 och det baseras på över 1800 omdömen. Det är inte endast ett bra betyg, utan också ett trovärdigt betyg på grund av de många omdömena. Fördelarna som påpekas av kunder kring bilförsäkringen är en snabb service och smidig lösning vid skador som stenskott.

 

Vanliga frågor

Är ICA:s bilförsäkring bra?

Ja, vi anser att ICA har en konkurrenskraftig bilförsäkring med ett lågt pris och bra omfattning. Du får också fast pris de första fem åren, så länge du inte orsakar en skada.

Ingår det drulle?

Ja, tecknar du halv- eller helförsäkring så ingår det drulle kostnadsfritt.

Skärmdump från hemsidan:

ICA Bilförsäkring ansökan skärmdump

Fördelar:

  • Fast pris i 5 år
  • 4,8/5 i betyg
  • ICA bonus
Prisexempel trafikförsäkring: 197 kr
Prisexempel halvförsäkring: 257 kr
Prisexempel trafikförsäkring: 551 kr
Maskinskada: 8 år (eller 10 000 mil)
Drulle: Ja (halv- och helförsäkring)