Hoppa till innehåll
OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 är ett stort företag som driver över 740 st bensinstationer i Sverige och har för några år sedan även utökat till försäkringar till bilar. Förutom bilförsäkring går det även att lägga till extra skydd som komplement.

Ansök nu

Välj en bilförsäkring hos OKQ8

OKQ8 erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring att välja mellan till din bil. Väljer du hel eller halvförsäkring kan du även lägga till en tilläggsförsäkring som eliminerar självrisken och kallas för Backup Plus. Läs mer om de olika bilförsäkringarna nedan:

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är den enklaste typen av bilförsäkring och den som du som minst behöver ha enligt lag. Den täcker endast skador på andra bilar och egendomar och inte din egna bil. Men allra oftast skadas även din bil vid en bilolycka och därför är det allra vanligast att inte välja en trafikförsäkring. OKQ8 trafikförsäkringen ger dig skydd för skador på andra bilar och även personskador samt ingår det krishjälp om det behövs.

Halvförsäkring

Det som skiljer OKQ8 halvförsäkringen från trafikförsäkringen är helt enkelt att det ingår fler skydd och din egna bil bli också skyddad.

Försäkringen ger dig skydd för

  • Brand
  • Stöld
  • Glasrutor (skador)
  • Bärgning
  • Rättsskydd
  • Maskinskada
  • Allriskförsäkring

 

OKQ8 helförsäkring

Om du vill känna dig helt skydd när du är ute i trafiken så är det helförsäkringen du letar efter. Till skillnad från halvförsäkringen så ingår det här även en vagnskadeförsäkring. Har du en lite äldre bil så har troligen återförsäljarens vagnskadeförsäkring gått ut för dig och då är en helförsäkring bäst att skaffa.

 

Slipp självrisken med OKQ8 Backup Plus

Backup Plus är en tilläggsförsäkring som är tillgänglig för dig som har antingen en halv eller helförsäkring hos OKQ8. Försäkringen kostar dig från 125 kr per månad och ger dig självriskersättning upp till 3000 kr om en skada skulle ske. På grund av detta blir det en riktigt billig bilförsäkring om du väl krockar och behöver betala självrisken, men om försäkringen inte aktiveras betalar du lite i onödan varje månad. Det ingår även ersättning om du skulle få något typ av driftstopp som till exempel att du får slut på bränsle eller låst in nycklarna i bilen. Helt enkelt en tilläggsförsäkring till dig som ofta är lite klantig och hamnar med en självrisk i onödan.

 

Detta tillägget gör också så att OKQ8 kan vara ett bra val för en bilförsäkring till unga. Nya förare krockar eller skadar oftare bilen och att ha en lägre självrisk är därför att föredra.

Förmåner från OKQ8

En annan fördel med att välja en bilförsäkring från OKQ8 är att du även får ta del av förmåner. Du blir nämligen OKQ8 medlem och får tillgång till rabatter när du tankar, tvättar och handlar på OKQ8 tankstationer.

 

 

Vanliga frågor

Vad är OKQ8 Backup?

Backup är till för dig som vill vara extra försäkrad och kan tänka dig att betala lite mer för det. Det kostar från 125 kr/månad och kan till exempel ge upp till 3000 kr i självriskersättning om du skulle orsaka en skada. Andra exempel på vad den täcker är stöld, nyckelförlust och feltankning.

Vad kostar OKQ8:s bilförsäkring?

I vårt prisexempel kostar en trafikförsäkring 185 kr, en halvförsäkring 332 kr och en helförsäkring 548 kr/månad.

Skärmdump från hemsidan:

OKQ8 bilförsäkring ansökan skärmdump

Fördelar:

  • Lågt pris
  • Rabatt hos OKQ8
  • Låg självrisk
Prisexempel trafikförsäkring: 185 kr
Prisexempel halvförsäkring: 332 kr
Prisexempel trafikförsäkring: 548 kr
Maskinskada: 10 år (eller 12 000 mil)
Drulle: Ja (hel- eller halvförsäkring)