Hoppa till innehåll
Gjensidige bilförsäkring

Gjensidige Bilförsäkring

Gjensidige är det tredje största försäkringsbolaget i Norden och en stor aktör när det kommer till bilförsäkringar. Samtidigt som de får höga betyg av oberoende omdömen och har många bilförsäkringar i Sverige.

Ansök nu

Bilförsäkring hos Gjensidige

Gjensidige har redan försäkrat hela 2,5 miljoner bilar i Norden och är därmed ett mycket populärt alternativ när det kommer till bilförsäkring. De erbjuder självklart trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring beroende på vad du är i behov av.

Trafikförsäkring

Gjensidiges trafikförsäkring täcker skador på passagerare och förare i bilen och övriga personer som skadas i samband med olyckan. Du får också ersättning för övrig egendom som kommer till skada på grund av skadan. Självrisken är 1000 kr och om du väl råkat ut för en trafikolycka eller ett rån så får du också ersättning för kristerapi, helt utan självrisk.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen täcker förutom det som ingår i trafikförsäkring även vid brand, stöld, skada på glasruta, räddning, rättsskydd, maskinskada och det ingår en allriskförsäkring. Om du har en ny bil som har en vagnskadeförsäkring redan så kan denna vara ett bra alternativ.

Helförsäkring

I helförsäkringen från Gjensidige ingår det allt som ingår i halvförsäkringen samt en vagnskadeförsäkring. Som ger ersättning vid till exempel kollision, vältning eller annan skadegörelse och här är självrisken 4000 kr.

 

Varför välja Gjensidiges bilförsäkring?

Så varför ska du egentligen välja Gjensidiges bilförsäkring istället för en annan? Jo, men det finns ändå en hel del fördelar som gör att den sticker ut gentemot konkurrenterna. Till exempel så är ersättningen för maskinskada som ingår i halv och helförsäkringen generös då den gäller fram tills bilen är 10 år eller kört 12 000 mil. Men det ingår också en allriskförsäkring som till exempel ger ersättning för borttappad bilnyckel eller om du tankar fel drivmedel. Du har dessutom troligen blivit drabbad av ett stenskott på glasrutan, något som Gjensidige reparerar åt dig helt utan självrisk.

Bra omdömen

En annan anledning till att skaffa Gjensidige är de höga betygen som kunderna har satt på försäkringsbolaget. De har 4/5 i betyg baserat på nästan 4500 omdömen på Trustpilot. Det tyder på att nästan alla som skaffat en försäkring hos Gjensidige har varit nöjd med den.

 

Pluspaketet

Pluspaketet är en extra tilläggsförsäkring du kan lägga till utöver din halv eller helförsäkring hos Gjensidige. Den kostar 99 kr/månad och det ingår skydd för:

  • Assistans
  • Hyrbil
  • Trafikolycksfall
  • Parkeringsskador
  • Kollision med djur
  • Skadegörelse

 

Vanliga frågor

Är Gjensidige ett seriöst försäkringsbolag?

Med över 2,5 miljoner bilar som är försäkrade genom Gjensidige inom Norden är det ett mycket populärt och seriöst företag.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Skaffar du Gjensidiges bilförsäkring så tillkommer det ingen självrisk för att laga stenskott.

Skärmdump från hemsidan:

Gjensidige bilförsäkring ansökan skärmdump

Fördelar:

  • 4,6/5 i betyg
  • Allrisk ingår
  • Bra pris
Prisexempel trafikförsäkring: 185 kr
Prisexempel halvförsäkring: 315 kr
Prisexempel trafikförsäkring: 534 kr
Maskinskada: 10 år (eller 12 000 mil)
Drulle: Ja